Föreläser

Mats och jag får nästan varje dag förfrågningar om att föreläsa. Vi tackar nej till allt eftersom vi varken har riktigt kraft eller tid över till det just nu.
Men för en tid sedan tackade vi ja till att föreläsa i Oskarshamn på Psykiatridagen eftersom vi tycker att det kändes bra.
Jag insåg förra veckan att jag troligtvis skulle får göra det på egen hand eftersom Mats oväntat fått ett så svårt ryggskott. Tänkte inte så mycket på det trots att det borde oroat mig en hel del. Jag har inte föreläst på länge. Jag har aldrig pratat inför 400 personer och jag hade aldrig haft ett bildspel till hands att sköta.
Vaknade i fredags morse med tanken att ”Det här fixar jag! Det kan till och med bli lite roligt!”
Började att förbereda mitt bildspel i helgen på nya datorn. Jag har gjort det ett par gånger tidigare, men då på PC – inte en Mac-dator. Bestämde mig för att ha enkla ord tillsammans med mycket privata och vackra bilder.

image

Mamma ville följa med och det var fint. Vi packade allt som behövdes. Jag hade köpt jättestora blockljus som jag ville ha på scenen. Jag packade även ner 90 stycken Lär dig leva-böcker.

image

Vi kom dit strax innan fem och plockade upp och fixade till.
Människor började strömma till redan kvart över fem. Vi skulle starta 18.00.
Nu när det var gratis entré så hoppades vi att det skulle bli fullt hus.

image

Det blev det! Jösses vad människor det kom! Det satt till och med människor i trappen.
Jag var orolig för att alla skulle bli besvikna för att inte Mats var där, och det blev kanske några. Men efteråt verkade det som att många var rätt så nöjda endå.
Jag började med att göra en liten kroppsscanningsövning med inslag av uppmärksamhet på andningen.
Sedan satte jag igång att berätta min och Mats resa.

image

Andra halvan pratade jag om tips för att komma tillrätta med stress, oro och ångest. Och så avslutade vi med frågestund.

image

Jag är så stolt över att jag vågade göra detta. Efteråt kom många fram och köpte vår bok och tackade för en fin föreläsning och jag blev sååå glad.
Idag var det en fin artikel i Oskarshamns Barometern.

image

Tack alla som kom! Ni gjorde det möjligt för mig att prova mitt mod på ett nytt sätt. ❤
Nästa gång gör vi det här tillsammans älskling!
image

Kram Susan

2 reaktioner på ”Föreläser”

  1. Jag var där och lyssnade! Jag har varit utbränd två gånger och när du berättade om hur du hade sovit i sex månader kom tårarna för att jag mindes precis hur det var. Jag låg i sängen med hunden tätt intill och om så huset hade börjat brinna så hade jag legat kvar för jag orkade inte ta mig upp. Nu ska jag läsa er bok som jag gärna hade haft redan för fyra år sedan när jag brakade igenom, men eftersom stresshotet är ständigt närvarande så tror jag att jag kommer ha både nytta och glädje av den nu med. Tack och kram från mig

    1. Tack själv Maria! Vad fint att du kom! 🙂 Jamen visst är det så att stressen alltid är närvarande. Det gäller att hitta strategier för hur en ska hantera sitt liv både i det vardagliga i stunden och på mer lång sikt. Kram tillbaka till dig! <3 Susan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*