Jag krymper sakta men säkert

Jag är sååå glad och tacksam för att jag hittat inspiration som gör det möjligt för mig att gå ner i vikt – äntligen!

Fram till jag var 35 år och blev gravid har jag aldrig ens behövt nudda vid tanken att gå ner i vikt. Jag kunde äta det mesta utan att det märktes.
Jag var rätt nöjd med min kropp, gick mannekäng, fick uppmärksamhet genom det och kunde bära alla kläder jag ville – för att de passade!
Sedan blev jag gravid. Vi var relativt nyförälskade och vi åt gott och unnade oss. Mats hade ju dessutom godisbutik och jag har alltid gillat godis.
Alla sa att jag skulle ”rasa” i vikt när jag började amma.
Så blev det inte alls för mig. Min viktökning på 30kg satt där den skulle och istället fick jag struma, en ämnesomsättningssjukdom som jag opererades för. Efter det har jag både accepterat min vikt och gjort några halvhjärtade försök till viktnedgång. Men det var inte lätt att försöka ta reda på antal kalorier i allting, äta lite, äta fettsnålt, äta lchf, äta soppor… Jag tröttnar snabbt, har ingen uthållighet alls om jag inte märker att det fungerar rätt snart – och det har det aldrig gjort!

Nu är det annorlunda. Jag är 50+ och känner av det. Jag behöver verkligen en viktminskning för jag vill leva ett friskt liv – länge!
Jag kan inte säga det nog många gånger: Tack Ulrika Davidsson! Tack Mr Mosley! Forskningen går framåt och det ni förespråkar är verkligen starkt och kraftfullt! Nu vet jag dessutom att det fungerar!
Jag behöver inte försaka någonting! Jag äter som vanligt på helgerna, jag 5:2ar tisdag och torsdagar, jag lagar sunda, GODA och ENKLA recept ur Ulrikas böcker- Kickstart och 5:2 – på de andra vardagarna. Men ibland gör jag också som jag alltid brukat.

Jag försöker undvika bröd, pasta och potatis i veckorna, och det är superenkelt genom att jag gör någon av Ulrikas goda soppor som jag äter till lunch. En kokning räcker till 3-4 luncher. Frukost har aldrig varit min grej. Och jag har alltid haft dåligt samvete för det eftersom jag är itutad att ”frukosten är ditt viktigaste mål”! Det är förlegat tankesätt. Speciellt om jag inte känner att jag behöver det! Men vissa gör ju det. Så jag äter en väldigt lätt frukost, keso med bär eller ett ägg och dricker mycket. När jag faller igenom och råkar fuska lite på en vardag så gör det inte så mycket. Jag går ner i alla fall eftersom jag håller mina ”fastedagar” tisdag och torsdag. Det är fantastiskt!

Men…jag behöver vara förberedd. Idag blev det Blomkålssoppa, har med mig vattenflaska med pressad citron i. Några mandlar när jag blir sugen.

20140228-134852.jpg
Jag bytte ut getosten mot Fetaost eftersom jag hade det hemma. Jag krånglade inte till det heller med att steka Salvian. Och sista kryddan i receptet har jag aldrig hört talas om så den blev det inte heller. Men gott blev det! Och jag har gått ner fyra kilo på en månad! Det känns bra.

Hoppas att det kan inspirera någon att prova. Hör av dig. Jag stöttar och tipsar gärna ännu mer om hur jag får det att fungera!
Kram Susan

2 reaktioner på ”Jag krymper sakta men säkert”

  1. Åååh vilket inspirerande inlägg! Och jösses vad jag kände igen mig i vad du skriver..

    Motar mer än gärna mer inspiration från dig, är oerhört nyfiken! Är just nu höggravid men sen…:-) kram!

    1. Berättar gärna mer Sarah 🙂 Men ååååå så roligt med en liten bebis! Ta hand om dig! Må gott! Kram Susan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*