Tv4

Att bli sminkad var spännande. När jag var 15 år var det min dröm att bli sminkös! Ja skickade till och med efter ansökningskriterierna för den utbildningen från DI, Dramatiska Institutet. Jag vågade aldrig söka.

image

Men nu satt jag här i sminket på TV4 och blev omhändertagen av en jättetrevlig tjej. Sminklogen var totalt fullproppad med folk! En dansgrupp från Jamaica blev ”pudrade” strax innan oss. Jag fick plötsligt vallningar i sminkstolen och sminkösen bad de andra att sätta på lite ”kylning”! DET kallar jag service!
Efteråt blev vi visad till studions ”förmak”.

image

Där kunde vi plocka till oss en välsorterad frukostbuffé. På en vägg kunde vi följa med i sändningen på två skärmar.
image

En studiman kommer och sätter på oss mickar.
Ronny Svensson kommer ut i rummet. Programledaren Jenny kommer och går ett par gånger, vinkar och säger Hej! Dansgruppen kommer in och tar några provsteg. Människor kommer och går. Katarina som vi har haft all telefonkontakt med, kommer och läsar på oss. Och så är det dags.
Vi lotsas in i studion.

image

Vi blir båda så överraskade av att det är så mysigt och så tyst! Jenny och Steffo sitter vid kortänden av bordet och pratar med sina mikrofoner. Reklamen går. De får förmodligen uppgifter om inslaget före oss – ett telefonsamtal med Hasse Aro – vi bara väntar. Sedan introduceras vi som ”paret Billmark” och samtalet är igång. Steffo fokuserar på ”Billmarkmetoden”. Vi undrar var de tre råd vi nämnt, som skulle upp på  skärmen bakom oss, har tagit vägen. Vi skulle pratat om dem men något har förmodligen gått fel.
Allt ska ta 8 minuter. Det är väldigt länge i sådana här sammanhang. Vi tycker att det går väldigt snabbt! Julia sitter i kulissen och tar bilder.

image

Nyhetsdisken…

image

Mats å jag…

image

Plötsligt är vi på väg ut.

image

Bakom oss är dansarna igång.

image

När vi kommer ut i förnmaket igen är vi båda lite frustrerade eftersom vi inte tycker att vi gjorde så bra ifrån oss. Vi tycker båda att vi mest stammade! 
Julia möter en av de tjejer hon gillar och ber om en ”selfie”…

image

Clara Henry är där och ska snart in till Malou.
Redaktören för Malou – Anna, kommer fram och presenterar sig. Hon har uppdraget att ta hand om oss och göra förintervju inför besöket hos Malou efter tio nästa vecka. Vi bokar telefonintervju på eftermiddagen.
Vi tar en taxi in till söder. För att samla ihop oss lite tar vi en fika på Espresso House i Götgatsbacken. Vi går sedan vidare till gamla skatteskrapan och det köpcentrum som nu ligger där. Julia handlar amerikanskt godis och vi äter god pasta på Vapiano.

image

Vi sitter kvar ett bra stund och vilar. Vi intervjuas på telefonen av Anna. Det går bra. Hon vill att jag ska ta med något av mitt hantverk till Malou! Det gör mig glad.
Mats åker tillbaka till hotellet och jag och Julia shoppar lite. Vi får en fin och härlig eftermiddag tillsammans.
På kvällen äter vi lite på hotellet Och lägger oss sedan.
Imorgon tar vi tåget till Göteborg Och bokmässan.
Livet är gott mot oss nu. Tacksam!
Kram Susan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*