Inspiration

Jag har som ni vet – ni som följer mig här, klurat en del över hur jag ska gå ner i vikt. Du kan läsa om det i inlägget ”Från hjärtat – Träning i medveten närvaro” 24 april 2015.
Jag tänkte att jag kan dela med mig hur jag gör. Kanske kan det inspirera även dig att hitta ditt sätt.

Jag är inte alls hungrig på mornar så då är det lätt. Till frukost äter jag ett eller två kokta ägg och dricker grön smoothie. Jag gör mycket grön smoothie så att jag kan fortsätta dricka det under dagen. Till lunch tar jag även en naturdietbar. Ja jag veeet! …inte så nyttigt kanske men definitivt enkelt. Jag gillar enkelt! Fortsätter dricka min smoothie under hela dagen. Kanske en bit naturdietbar till mellanmål.

Och nu kommer det bästa!
Till middag äter jag VAD JAG VILL!
MEN… inget skräp. Vällagad och ”riktig” mat. Jag försöker att undvika pasta och bröd, men ibland unnar jag mig även det. Om jag blir sugen på något tar jag lite keso med frukt. En favorit nu är ananaskeso med färska jordubbar! Ljuvligt! …och ENKELT!
Kan också rekommendera salta skruvar om du blir sugen på snacks. Väldigt få kalorier! 🙂
Inbillar mig att kaloriintaget/dag är det viktigaste – om jag vill gå ner i vikt. Inte VARJE MÅLTID. Tycker det blir så attans tråkigt – och svårt!
Det här brukar jag ha i min smoothie:
Vatten och bladspenat (bas)
Solrosfrön, flytande honung, banan, frysta jordgubbar. Det BLIR faktiskt gott!
Ibland kryddar jag med kardemumma, ingefära eller kanel. Du kan också ha i en tesked gurkmeja också bara för att det är så bra!
Jag häller det i sådana här shakers. De är lätta att ha med överallt.

image

Förutom det här så promenerar jag minst en halvtimme om dagen. Jag har ju lite draghjälp av Alice. Det är jag tacksam för! …Även om det är jag som får dra ut henne ibland!

image

De här fiffiluriga burkarna fick jag av dottern för en tid sedan – Tusen Tack söta Julia! ❤  – de är roliga att ha framme, och är inspirerande!

image

Hoppas att det också gav dig lite inspiration!
Kram Susan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*