Gudinnlig vistelse del 1

Jag har haft en heeeeeelt underbar retreatvecka i vackra Mundekulla!
Jag har så mycket att berätta så det är svårt att veta var jag ska börja.

20140318-103003.jpg
När man som jag kommer fram från Kalmarhållet möts man av den här stenen.

20140318-103115.jpg
Man förstår att här sker något alldeles speciellt.
Jag tänkte att under några dagar försöka beskriva lite hur det kan vara att bo där under en tid. Retreaten hade varat i två veckor redan när jag kom dit. De hade fokuserat på gudinnehistoria och stillhet. Den här vecka skulle vi vara mycket i tystnad och fokusera på kreativitet.

Min vistelse den här gången innebar inte bara vila, tystnad och stillhet, utan jag skulle också hålla i en workshop där vi tänkte tova och skapa egna personliga armband med personliga och unika budskap. Jag skulle dessutom hålla i två qigongpass, två morgnar.

Jag kom dit på måndagseftermiddagen. Ivrig att få mitt rum iordninggjort och packa upp. När jag lastar ur bilen möts jag av en kvinna som har varit där över helgen. Nu väntar hon på taxi och ska åka hem. Men hon vill stanna kvar! Hon har inte sovit på 15 år och äntligen fått tre fina sovnätter!
Jag är glad att du stannade S – då fick vi möjlighet att mötas!

Jag bor i rummet Ferdinand. Isolerat med kork. Mittemot mig bor Felicia i rummet Lina. Isolerat med lin. Felicia som visar sig vara en ung mycket modig kvinna som jag kan känna igen mig enormt mycket i – från när jag själv var i 20+ åldern. Hon får mig att gråta och minnas, och hon ger mig aha-upplevelser inför min egen dotter. Tack! – Du modiga kvinna!

Mitt rum är grön och skönt och jag har tagit med, av en händelse, gröna lakan. Jag möblerar om lite. Har tagit med några saker för att göra det ännu mer mitt. En burk med värmeljus och en med vitaminer. Några glas till ljusen, en gräddkanna med en blomma i.

20140318-105722.jpg
Jag går till mitt första möte med alla kvinnor. Några kära återseendet och några nya ansikten. Vi dricker te och delar i cirkel tankar om vår vistelse. Jag ser att det kommer att bli många fina möten och känner mig varmt emottagen i gemenskapen.
Middagen är gudinnligt god och jag somnar gott!
Dagen efter startar med Gudinneyoga i soluppgången i Solsalen. Varmt uppmjukande med Annes fina meditation efteråt. Vet inte om man kan få en finare start på en dag. Vi serveras frukost och Stinas gröt får mig under hela veckan att vilja börja äta gröt för första gången i mitt liv!

20140318-110730.jpg
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om bara maten vi fått äran att äta under veckan. Tack Stina – och Felicia- för all fantastisk mat! Det märks att maten är lagad med kärlek. Det smakade så mycket och var så vackert. Att äta i tystnad är något alldeles speciellt. Jag känner smaker på ett nytt sätt.
Överallt, i nästan alla rum finns fina affirmationskort att plocka av. Dagen efter att jag anlänt drar jag ett kort med Reclaim your art
Jag ler för mig själv och känner mig styrkt. Jag går till samling där jag ska berätta om min väg mot kreativiteten och jag mår bra.
Imorgon berättar jag mer.
Kram Susan

2 reaktioner på ”Gudinnlig vistelse del 1”

 1. Hej Susan!
  Vad fint du har sumerat och vilka fina bilder!
  Dags för mig nu känner jag att bli något mer än
  ”den där kvinnan som inte har sovit…”:-)
  Tack för din tålamodiga vägledning under kreativitets
  veckan. Underbart att få vistas bland alla fina färger och tillbehör.
  Balsam för själen!
  Har lite funderingar på att tillbringa sommaren nedåt Småland/Öland om möjligt.
  Allt gott till dig!
  Vi ses!
  // Susanne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*