Dags att Må Bra!

Den här veckan har jag och dottern påbörjat promenaden på den sundare vägen. Jag har varit sockerfri två dagar och inte heller ätit mjöl. Det känns bra. Jag lovar mig själv ingenting mer än att jag ska göra mitt bästa för att så många dagar i veckan som möjligt välja den sundare vägen. Ibland kan det handla om att överväga mina beslut från minut till minut. Jag ska sluta säga till mig själv att jag ”unnar” mig något när jag tar nåt sockrigt eller mjöligt! För det blir helt fel signaler. Istället ska jag använda det rätta uttrycken som till exempel: Jag tillåter mig …! Eller: Jag väljer att stoppa i mig något som egentligen inte är bra för mig. Jag vet att det kommer att förändra min känsla i förlängningen inför vad jag stoppar i mig.

Samtidigt har jag börjat öva i vår nya bok Dags att Må Bra.

Jag har tidigare övat mig igenom Närvarokapitlet. Nu tar jag Självkänsla. ❤

Det passar bra tillsammans med den sunda vägen.

För som med alla andra människor så är det inte lätt att vara och göra det som är bäst för mig bara för att jag skrivit ett par böcker om det. Det är skillnad på att veta något och att också praktisera det.

Så om ni ser mig i MacDonaldskön – skicka hem mig!

Allt gott till er alla!

Kram ❤ Susan

2 reaktioner på ”Dags att Må Bra!”

  1. Hejja dig!!! Har läst båda era böcker och tycker de är så bra! Är i startgroparna för att göra någon av 30-dagarsutmaningarna och tror jag och min sambo ska börja med 30 dagar av mer närvaro. Känns bra att du börjar nu så det kanske kan bli en spark i baken att fler som läst/har köpt boken sätter fart?
    Bra där med kosten 🙂 Kan varmt rekommendera att ta bort socker och gluten. Efter att ha läst boken Food Pharmacy (era böcker, Food Pharmacy och Hjärnstark med Anders Hansen är de bästa böckerna just nu!) och följer dem och professor Stig Bengmark på fb så har jag omvärderat vad kosten gör med min kropp. Man skulle aldrig bara råka tanka bilen med disel, olja eller varför inte lite spolarvätska och sen bara köra vidare och tycka att det är helt ok. Men den egna kroppen kan vara soptunna till nästan vad som helst. Det är aldrig för sent att bli näringsjägare och man måste inte utesluta allt för att man äter nyttigt. Dock har jag börjat inse att kroppen vill inte ha skräpet när den vant sig vid nyttigheterna… vin är tex inte alls lika lockande längre.
    Varma hälsningar Lotta

    1. Jättehärligt Lotta! <3 Tack för dina tips! Ja, poletten börjar trilla ner nu efter så många år med knepig kost och för mycket sött. Innan jag blev gravid för 22 år sedan hade jag inga som helst problem med vikten och jag åt precis vad jag ville utan att det fick synliga konsekvenser. Det var nog det som var problemet och jag byggde upp ett ganska okritiskt sätt till vad jag stoppade i mig. Det har tagit lång tid att förstå hur allting hängt ihop! Tack för hejjarop! <3 Kram Susan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*