Nytändning i Kroken

Idag har jag och Mats varit i Byxelkrok.
Vi har tagit ett nytt och uppfriskande steg i vårt liv. Vi har lagt handpenning på en egen bod i Byxelkrok. Jag är så gränslöst glad! Den här vyn visar utsikten från den bod jag hyrt av Kåre och Ann-Marie i 10 år. Längst ner till vänster ser ni ett byggskelett. DET – är vår nya bod!

image

Den ligger så himla fint nere vid kajkanten. Där kan vi sitta och studera segelbåtar och turister hela somrarna för resten av våra liv nu.

image

Boden är 10 kvm mindre än Kåres, men jag får väl tänka till lite med mitt sortiment. Idag har jag fått uttrycka lite önskemål om hur jag vill ha det. Det kommer att bli sååå fint!

Innan jul ska det besiktigas. Jag längtar efter att få detaljplanera!

image

Så här ser hela bodlängan ut vid kajkanten. Vår blivande bod längst bort.

image

I horisonten kan ni se det nya stora bygget som ska bli fiskrestaurang, röker och fiskbutik.

image

Det känns som att sommaren 2016 kommer att bli något alldeles speciellt.

En stackars 150 kilos säl hade fastnat i nåt nät och lyfts upp. Fredrik som vi ska köpa boden av, har varit fiskare tidigare och kände inga sympatier för sälen. När han berättade att det finns 30.000 sälar i Kalmarsund och att de äter flera kilo fisk per dag, så förstår en att det är svårt och omöjligt att överleva som fiskare.

image

När vi avklarat vårt möte med Fredrik hälsade vi på Kåre och berättade att han och Ann-Marie nu är fria att använda sin egen bod från och med nästa sommar. Han blev jätteglad! Det blev jag glad för. Kåre har nämligen kommit igång med sitt eget målande och gör bland annat fantastiska akvareller. Ann-Marie är också väldigt konstnärlig och kommer säkert också att kunna sälja fina alster i sin egen bod. Allt faller på plats och det känns så bra att det blir bra för alla.

Den här tavlan har Kåre gjort. Jag paxade den i somras och glömde betala den och ta hem den!
Idag fick jag med den hem. Vet inte än var den ska hänga. Visst är den söt?

image

Just nu står den på en hylla och väntar på sin plats.

image

Alice och jag tog förstås en promenad på stranden.

image

Är så glad för allt! Och tacksam att Mats klarade bilresan fram och tillbaka med sin rygg! Det var lite kritiskt ett tag.
Vi avslutar kvällen med god mat med dotter och Så mycket bättre!
Hoppas att ni har det gott allihopa!
Önskar er en fortsatt fin lördagskväll!
Kram Susan

2 reaktioner på ”Nytändning i Kroken”

  1. Jaa, jag ser också fram mot en ny sommar i kroken! Jag är så glad att det satsas vid hamnen. Roligt att ni är de lyckliga ägarna till den nya boden, men framförallt att du planerar att fortsätta med försäljning av dina fina hantverk.
    Ha det fortsatt bra // Maria

    1. Jaaa, det ska bli sååå roligt! Hoppas att mina kunder hittar mig bara. Längtar redan till våren! Allt gott! Kram Susan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*