På turné

Nu har jag hämtat mig lite efter förra helgens eskapader! I lördags for jag tidigt i ottan uppåt landet. Älskar att köra bil långt. Solsken, värme, AC, bra musik i högtalarna och väldigt lite trafik. Sverige är så vackert!  Målet var en återträff med kompisar från förr. Vi skulle ses i en semesterby i närheten av Lidköping och eftersom det var Kultur och porslinsfestival i staden tänkte jag göra ett stopp där på dagen.

image

Eftersom jag själv är lite av en turistattraktion på sommaren så var det skönt att bara gå runt och vara turist! Fyndade lite trikåstuvbitar men vet inte vad jag ska göra med dem än, men de var fina. Roligt att upptäcka en ny stad – Lidköping är fint ju!

image

Eftermiddagen tillbringade jag tillsammans med min gamle vän Kid. Så himlans mysigt att snicksnacka på en bänk över lite lunch och minnas och njuta! Tacksam för det! Vi passade också på att besöka Rörstrands Center. Där köpte jag Fiskarsknivar till bra pris. Vi for så småningom ut till de andra. Sakta strömmade vänner till – den ena efter den andra! Jag kände igen dem allihop, trots att det gått 20-30 år sedan jag såg vissa av dem sist!
Helt overkligt var det! Men så jäkla kul. Vi hade tilldelats stugor att bo i vid en jättefin plats. Ljuvligt bad i Vänern, sedan middag.

image

Även om vi var många som kunnat komma så var det några jag saknade. Hoppas att vi ses nästa gång!
Kvällen fortsatte med fullt ös på dansgolvet och jag somnade vid halv fyra!

image

Dagen efter startade jag med ett morgondopp och vi avrundade våra möten med att besöka värdparets sommarstuga alldeles i närheten. Det blev ett fint och skönt sätt att skiljas på. Tusen miljoners tack Ingrid och Stefan med kommitté för ett strålande arbete! ❤ 

image

Så småningom drog jag vidare. Jag var glad att slippa åka ända hem till Kalmar dagen efter. Jag hade nämligen bjudit in mig till min vän Katrin i Borås.
Trots kort varsel så tog hon emot mig med varm öppen famn och jag blev fint omhändertagen. Skön landning i hennes vackra hörn i trädgården.

image

Mycket prat, god plockmat och en ljuvlig kväll!

image

Frukosten avnjöts i samma vackra myshörna i trädgården. Plötsligt befann jag mig bli intervjuad om vår bok av P4 Sjuhärad! Den där Katrin hon kan fixa hon! 🙂

image

Katrins hem var helt fantastiskt! Jag bara gick omkring och njöt! Hela huset var som ett äventyr. Som köket – tapetserat med tidningar!

image

En selfie i den glada spegeln som var toadörr!

image

Katrin – som ju är en fantastisk konstnär – bjöd mig ner att kika på hennes blivande galleri.

image

Det kommer att bli sååå fint! Dit ska ni bege er om ni är i Borås. Om ni inte kommer dit kan ni se alla hennes roliga och vackra saker på www.katrinskoglund.com
Den här funderar jag på att köpa. Hon gör så fantastiska änglatavlor. Som du kanske ser så har vi spiralen som gemensam favorit! 😉

image

Sedan tog vi en tur på stan. Nu när jag äntligen va i Borås så ville jag se så mycket som möjligt av de utsmyckningar staden är känd för. Fullt med väggmålningar överallt!

image

Stora och små skulpturer överallt!

image

Älskade den här bokstavsfiguren som man kunde sitta i. Fina Katrin…

image

Åsså jag…

image

Hade planerat att besöka Textilmuseet så klart. Där var en utställning av Lars Wallin. Men det var stängt måndagar! Snopet.

image

Det fick bli ett par bilder från entrén.

image

Vi åt lite lunch i nya Orangeriet i stadsparken och Katrin var nära att bli nerslagen av ett fallande parasoll!
Så småningom startade jag min bilresa hemåt. Regnet kom och öste bitvis ner. Och det gjorde ingenting!
En händelserik helg med många glada och fina möten!
Idag fredag förmiddag sänds radiopratet i Borås. Det blir spännande!
Den här helgen blir det bara vila och spännande klosterbesök. Mer om det senare!
Kram Susan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*