Pelargonvård

Jag har förvarat alla mina pelargoner i ett stort fönster i garaget. Tänkte att jag skulle plocka in dem i huset nu innan vi åker till Indien för när vi kommer hem är det redan runt 18:e mars. Jag har inte så stor kunskap om vad eller hur man bäst får liv i dem igen men jag plockade bort allt torrt, klippte ner några förgreningar – inte för långt ner  – och så fick de rejält med vatten och aningen näring! Så nu har jag alla fönster fulla med krukor!

Vardagsrummet har turligt nog extra breda fönsterkarmar…

Tvättstugan…

Köket…

Sovrummet…

Gästrummet…

…och så till sist några i mitt arbetsrum…

Någon som har nåt bra pelargontips? Kan jag vänta med att byta jord till april/maj och de ändå får liv? Hur mycket näring ska de egentligen ha så här års och i lite nerklippt skick?

Ja, som ni hör är jag inte speciellt säker på hur jag ska göra. Brukar slarva  och slänga många plantor men det blir ju dyrt att köpa nytt varje år. Dessutom finns där sorter som jag vill ha kvar.

Ta gärna emot lite tips å råd.

Här i Byxelkrok har det idag varit soligt och lite vårkänsla trots kall blåst. All snö är borta.

Kram ☀️ Susan

3 reaktioner på ”Pelargonvård”

 1. Hej Susanne !
  Jag skulle klippa ner dom helt nu och låta dom komna på nytt , och när dom börja komma om typ en månad så kan du klippa ner dom nya skotten oxå och då ge dom näring , och ny jord , dom ska då komma på nytt när solen ger dom energi och styrka . Sen måste man ge dom näring under deras uppväxt , dom är som små barn
  För allt som kommer nu på plantan drivs av elementsvärme osv och då blir dom ljusgröna i bladen och de vill man inte !!
  Ska ge dig ett bra tips till nästa år
  Ta ur plantorna ur sina krukor och klipp ner pelargonen max bara små stumpar kvar .
  Häng dom sen svalt och mörkt uppochner i taket på en lina el dyl
  Sen i mars tar du och sätter dom i ny jord och näring vid varje vattning och ställer fram dom i fönstren och sen klipper du dom första skotten som kommer , det gör ont i ❤️Men vilka fina och knubbiga pelargoner du får då !
  Lycka till från en gammal florist som älskar pelargoner
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*