Ser framåt

Natten till nyårsafton böjer jag mig ner och plockar upp Alice vattenskål för att fylla på den och vrider nog lite galet på kroppen. Känner att det hände något i ryggen som inte borde hänt. Vaknar på nyårsafton med jättesmärta i höger sida av nedre ryggen och väldigt nära ett ryggskott!!!
Två smärtande ryggar i samma hus!
…och så en nerdrogad skotträdd hund som mår jättedåligt! Onsdag kväll och natt raglade hon omkring, snubblade i trappen och lät väldigt underligt – som om hon inte fick luft!  Vi hade gett henne två tabletter i förebyggande syfte för att lugna henne inför allt raketskjutande. Det fick vi stoppa. Alice är helt avtrubbad, slö och trött. Men fortfarande jätterädd när det smäller!

image

Vi ägnar därför hela nyårsafton till vila, korta promenader och rehabilitering av oss alla. Jag ligger på värmedyna och gör lite försiktiga yogarörelser.

image

Försöker att slappna av i ryggen så mycket som möjligt. Gosar med Alice. Ögonlocken hänger på henne.

image

Jag kommer i alla fall iväg till affären och handlar mat. Lyxar till det lite extra i eländet. Jag tillagar hummer till Mats och mig.

image

Och oxfilé.

image

Vi ser en komedi på TV och pratar om det nya året.

image

Tar lite dessertrester från julhelgen. Hemgjord saffranglass, hallonglass och knäckflarn.

image

Det går ingen nöd på oss. Önskar att 2016 blir ett friskare år. Det är något att jobba på. Jag fick en hint av min tandläkare i onsdags att min muntorrhet kan vara ett symtom på reumatism – jag som trott att min värk i fötter och händer var en del i klimakteriebesvären! Livet överraskar och ger oss ständigt utmaningar.
Vid tolvslaget skålar Mats och jag i var sitt glas kristallklart kallt vatten – ingen självklarhet för alla. Champagnen sparar vi till ett annat tillfälle. Vi skruvar upp musik för att dölja (går dåligt) alla smällar för Alice som redan placerat sig under bordet. Vi dansar in det nya året och i min rygg känns det lite, lite bättre att få röra sig.
2016 verkar bli ett fysiskt år. Jag ska ha in mer dans i detta året! 2016 har mycket spännande att erbjuda och vi behöver få ordning på våra kroppar.

Som sagt – en får de läxor en behöver tills en fattat!

image

Min rygg är aningen bättre idag och vi fortsätter vila, gosa och drömma om ett friskt nytt år!

image

Önskar er alla ett fantastiskt, spännande, lärorikt, härligt, vilsamt, kreativt och kärleksfullt 2016! ❤
Kram Susan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*