Slut på ursäkterna

Nu gäller det! Nu eller aldrig! Nu är det allvar! Nu SKA jag gå ner i vikt!!
Innan jul anslöt jag mig till Viktväktarna. Hann inte vara med där mer än någon månad innan de meddelade att de skulle lägga ner! Typiskt!
Men de startar andra viktkurser, så vi som vill kan fortsätta endå! Så i början på januari startade vi igen. Jag har haft sååå svårt att komma till skott med rätt matlagning. Välja de hälsosamma livsmedlen och för dålig karaktär för att välj bort goda desserter och gofika på kalas. Det är ju så himlans gott!
Men nu är det verkligen slut på ursäkterna! Mitt mål är att gå ner 25kg. Fem kilo första månaden. Kanske rimligt – kanske inte. Det visar sig. Det viktigaste är att jag blir lättare och lättare!

Sedan har jag fått tillbaka hälsporren på höger fot, en hälsporre på gång även på vänster fot OCH jätteont i höger främre fotsula!!! Det gör att jag har varit lite försiktig med hundpromenaderna = minskad motion.

Idag trotsade jag det. Promenad med hunden och drygt 30 minuter snabbgående på bandet på gymmet! Har superont i fötterna. Kanske går det över. Jag har beställt nya skoinlägg som jag får hämta i övermorgon så mitt hopp sitter i dem.
Känner mig i alla fall nöjd med att ha börjat träna. Tog lite ledigt idag eftersom jag jobbade hela söndagen. Efteråt var det skönt att för ovanlighetens skull kunna ta det lite lugnt och i stillhet tända några ljus, laga lite god nyttig mat och njuta av den i tysthet.
Experimenterade med lite grönsaker…

20150120-231750.jpg
Med blandat resultat…

20150120-231842.jpg
Varmt grönt citronte. Rivna rödbetor med fetaost och rostade solrosfrö, tunt skuren rödkål, tomater/purjo/sallad och till efterrätt – kanelkeso med rivet äpple.
Det som var kvar var godare ikväll när det hade fått stå till sig lite.
Fortsätter experimenten imorgon.
Idag har det snöat hela dagen. Verkar som att vintern vill komma nu.
Godnatt!
Kram Susan

2 reaktioner på ”Slut på ursäkterna”

  1. Hej Susan 🙂 idag kom boken i brevlådan!
    Jag behöver också gå ner i vikt… Jag har precis förstört en bra viktnedgång jag gjorde förra året… Har gått upp allt under hösten, olika anledningar som gjorde mig energilös…. Får helt enkelt ta itu med mej! Energilös jo, ja men jag får ta ett steg i taget.

    Jo! Jag har haft problem med hälsporre och jag blev bra av att stretcha med hjälp av ett trappsteg. En fot i taget och satte den ganska långt ut så jag kunde stretcha baksidan, räknade till 30. Detta gjorde jag minst två ggr om dan. Sedan har jag sett en grej på youtube http://youtu.be/Ehci141qr2E
    Det har jag inte testat själv eftersom jag blev bra men man ser att det är samma muskler som blir stretchade. Hoppas det går bra med viktnedgången och hälsporren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*