Öland över dan

Igår åkte jag upp till Byxelkrok för att måla brädorna som ska bilda innerväggar i vår bod i hamnen. I Glömminge tog jag upp två tyska härliga ungdomar som stod och liftade. Tösen var guldsmed och grabben var snickare. Tråkigt nog skulle de bara till Borgholm för att överraska en vän. Hoppas att det gick bra.

Alice och jag tog återigen en promenad runt Drottning Victorias Hotell  och vilohem.  Där var ännu vackrare än sist.

image

Väl i Kroken så stod jag och målade i 7 timmar! 80 plankor, 4,80 meter långa. Ni kan ana att jag har ont lite här och där idag.

image

Alice blev förståeligt nog lätt uttråkad och gick och rullade sig i sågspån och käkade allsköns skräp runt husen. Men det tog lång tid innan hon ”vågade” lämna bilen – bäst att ligga i den så en inte blir lämnad.
Kåre -som vi hyr stuga av och som ska snickra färdigt boden – visade sina fantastiska båtmodeller, Egyptiska båtar från flera tusen år f.Kr. och sina akvareller som han tryckt på rostiga plåtar! Så fina!

image

Att han skulle trycka akvarellerna på plåtar var Mats idé en gång i tiden. Dessa kan du också se och köpa i Kroken i sommar – i Snipbåtsboden.

Innan vi åkte hemåt Kalmar tog Alice och jag en liten promenad i hamnen och runt kalkbrottet. Vi inspekterade vår bod och den nybyggda blivande fiskbutiken/rökeriet och restaurangen.

image

Mörbultad och frusen for vi sedan hemåt till ett varmt bad.
Idag är det fredag igen. Får se vad den bjuder på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*