Den vackraste stigen

Jag har en slinga som jag brukar gå med Alice ibland. En liten del av den är en underbart vacker stig. Buskar och träd omsluter delar av stigen och när jag går in där känner jag mig nästan som att jag går i en saga. Jag känner mig utvald. Det är lätt att fantisera på den här stigen. Här har jag fotograferat de vackraste blommor…

20150620_125859

Den kantas av vackra stenmurar och här har rapphönsen nästan skrämt livet ur mig.

Alla bilder har jag tagit sommartid och två av dem finns med i vår nya bok Dags att Må Bra.

Eftersom jag numera spenderar tid i Byxelkrok även andra årstider så har jag kunnat fota stigen i nya skepnader. Här kommer samma stig i tre olika skrudar.

Sommar…

20150620_130004

närmare höst…20161003_140707

 

Vinter utan snö…

20170228_114322

Vinter med snö…

20170308_112858

Ja, det var helt fantastiskt där i går med all ny snö! Som en bild ur Narnia! …Och helt tyst.

Alice som nästan alltid springer några meter framför mig, stannade och tittade på mig och undrade om jag menade allvar med att gå in där i den djupa snön.

20170308_113525

Smart som hon är så valde hon för ovanlighetens skull att gå efter mig i mina fotspår! Kloka, kloka hund!

När vi kom hem hade vi fått lite snö med oss in.

20170307_115427

Idag har nästan all snö smält bort. För det är väl ändå meningen att det ska bli vår så småningom.

Kram Susan

4 reaktioner på ”Den vackraste stigen”

 1. Hej Susan! Sen några år tillbaka har jag följt din blogg. Tillbringar en del av sommaren i Byxelkrok,där vi har ett hus på violvägen. Bor dom andra delarna av året i Knivsta,där vi arrenderar en spannmålsgård sen många år. Nu har vi två år kvar på kontraktet och har bestämt att sen flytta från gården. Så då gäller det för oss att hitta nytt boende……Det jag tycker om med din blogg har varit att jag med dina fina bilder får se alla vackra naturupplevelser årstider jag inte är där! Som idag tex när du visar den alldeles underbara stigen i vinterskrud. Det är verkligen en speciell känsla att få vandra på den!!
  Jag tycker om att skapa, tycker det är meditativt att få sitta vid symaskinen eller att få sticka och virka. Gillar att få jobba med händerna har nog provat på det mesta inom olika hantverk. Så där har du också inspirerat en del. Nu har jag plötsligt fått mer tid sen jag slutade min fasta tjänst på en förskola. Sa upp mig för att jag fått så ont i min rygg, trist men hoppas bli bättre,tänker då försöka hitta en halvtidstjänst. Blir kanske inte så lätt med nyss fyllda 60 år i bagaget,men det känns samtidigt spännande.
  Till sist stort tack till dig för allt du delar med dig av!
  Jag kommer att fortsätta läsa din blogg
  Mvh Maria

  1. Hej Maria! Vad glad jag blir att du uppskattar mina bilder! Ja visst är skapandet skönt för själen. ❤ Så modigt att säga upp dig! Men ibland är det enda vägen. Vad roligt att ni har hus här. Vet inte vart Violvägen ligger men då ses vi säkert här. Kom ner i min bod i gamben och presentera dig. Annars kanske vi ses på stigen Kram Susan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*