Tre dagar i Kalmar

I tisdags åkte jag hem till Kalmar för vi hade massa ärenden att ta tag i, vi skulle åxå fira min födelsedag på onsdagen. Tisdagen spenderade vi delvis i görande och delvis tillsammans med Martin. Vi besökte Dinousauriernas värld som ligger ett stenkast från där vi bor. Det blev ett överraskande trevligt besök.

image

Massor av spännande dinoinformaton och massor av verklighetstrogna modeller. Intressant är att många av dessa enorma djur var växtätare.

image

Väldigt spännande både för barn och oss vuxna. Där fanns en man som berättade intressanta saker om dinosaurierna och vi kunde ställa frågor.

image

Tre våningar med otroliga modeller i verklig storlek och ofattbara att fatta att de faktiskt funnits! På en våning rörde sig alla dinosar och Martin blev först lite rädd. Men det la sig.

image

En lite rolig pryl för oss vuxna var att deras ”läktare” kom från SVT:s studio där Lennart Hyland hade sitt historiska program Hylands hörna.

image

Ett jätteroligt besök som varmt rekommenderas!
Efter det tog vi en tur till Nybro. Vi besökte två loppisar och tog en glass.
Onsdagen skulle vi fira min födelsedag. Julia blev sjuk så vi kunde inte ses och ta en lunch och det spöregnade hela dagen så vårt besök på ”Grillat och Gårdsopera” blev tyvärr inställt. Mats var nära ett nytt ryggskott och givk gå till naprapat och blev förmanad att sitta då lite som möjligt närmadte dagsrna så det var kanske lika bra att vi fivk lov att stanna hemma. Vi får fira i Kroken vid ett senare tillfälle!
Torsdagen vaknade jag med världens huvudvärk. Vi åkte till Ikea och jag upptäckte plötsligt att jag såg väldigt dåligt. Ringde min optiker och fick en synundersökning ett par timmar senare! Det gjorde att jag inte skulle hinna öppna min bod i Kroken så jag ringde Kåre och han satte upp en lapp på min bod att jag inte öppnade förrns på fredagen. Det visade sig att jag fått mycket bättre syn – tre grader på ena ögat och två på andra! Inte så konstigt att det blir suddigt med mina brillor! Tur att Mats tjatade så jag tog tag i det! Ser fram emot nya brillor om en vecka.
Nu är vi tillbaka i huset i Byxelkrok. Det är sannerligen ett paradis!
Njuter av att kunna plocka in blommor och sätta i vaser. Livskvalitet för mig!
Vardagsrummet…

image

Toan…

image

Hallen…

image

Verandan…

image

Gårdagen blev en fantastisk dag med sol, värme, två dopp och besök av fina vännen Anne. Djupa samtal och meningsfullt möte!
Önskar er en fin sommarsöndag!
Kram 🌻❤🌻 Susan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*