Första Krönikan

Jag har länge funderat på att lägga in mina krönikor här i bloggen. Normalt publiceras de i vår lokala gratistidning. Men några av er som läser min blogg och som inte bor i regionen har uttryckt en önskan om att ha möjlighet att läsa dem. Det började för ett par år sedan när jag och Mats fick frågan och tackade ja. Det utkristalliserade sig till att jag fortsatte skriva på egen hand. Jag börjar med lite äldre krönikor.Så här kommer den jag skrev inför det nya året 2017.

Jag gillar listor. Vi kan lista allt. Nu menar jag inte sådana listor som rangordnar saker. Jag menar mer kom-i-håg-listor. Före jul skrev jag om listor som handlade om allt som ska göras, vem som ska gör’at och när det ska göras. Inför stundande resor börjar jag väldigt tidigt att skriva ner vad jag ska ha med mig, vad som behöver handlas och vad som behöver fixas – jag kommer på olika saker efter hand.

Listan får ligga framme så att jag lätt kan anteckna när jag kommer på något. Jag kan till och med dela in listan i olika kategorier. Om jag till exempel ska på solsemester, kan kategorierna se ut så här:
☀️Att göra innan
T.ex. Kolla vaccination, kolla pass, kolla pengar, fixa posthämtare, köpa mat till hunden,
☀️Till stranden
☀️Kläder
☀️Hygienartiklar
☀️Accessoarer…
…och så vidare. Det är så väldans skönt att ha det på pränt, då behöver jag inte ha det i huvudet, och så blir det lite roligt att förbereda sig mentalt för resan. När jag ska ha ett stort kalas gör jag samma sak.
Exempel för kategorier blir då: fixa, handla, baka, köpa, laga…

Det kanske verkar lite överarbetat men för mig spara det ett virrvarr i huvudet och en del oro att något är glömt.

Det finns så mycket spännande man kan ha listor till. Om du har ett svårt beslut att ta kan du också göra en lista med alla för- och nackdelar du kan hitta om du tar ettbeslut åt det ena hållet. Sedan gör du en lista på fr- och nackdelar som kan uppstå om du tar ett annat beslut. Jämför listorna.

Ting och tankar blir så mycket tydligare när det kommer på papper. Kanske ser du plötsligt precis vad som är bäst att göra.

Nyligen såg jag en lista på nätet som var otroligt spännande! Den såg ut så här:
Lista allt som gör att du MÅR BRA.
Lista sedan det du gör VARJE DAG.
Jämför listorna.

Jag tänker att det här kan vara lite inspiration inför det nya året. Inga löften – mer än att ha ambitionen att MÅBRA-listan och VARJEDAG-listan börjar likna varandra mer och mer.

Självklart handlar det också mycket om vilken attityd vi har till det vi gör varje dag. De flesta av oss städar, diskar, handlar mat, bäddar… inte för att vi mår bra av det – men vi mår bra av RESULTATET.

Kanske finns redan mycket av det gör varje dag även på din måbra-lista – Grattis! Beror det på att ditt liv är fantastiskt eller på din attityd till det?

Kram ☀️ Susan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*