Kärleken till en hund och att ändra sina tankar

Min man är inte hemma nu. Han har åkt upp till Byxelkrok för att skriva på sin nya bokide. Det innebär att jag får extra många promenader med hunden. Jag älskar att vara i skogen med henne men ganska ofta känns det också att promenaderna kommer ivägen för att jag inte har tid eller för att jag är mitt uppe i något.
Nu har jag bestämt mig för att ändra inställning till det hela och se det som en möjlighet till rörelse – ger kondis, gör av med kalorier, får frisk luft och rörelsen ökar kreativiteten.
Dessutom kommer hon inte att vara med oss så himla många år till. En dag kommer jag att sakna de här promenaderna med henne skuttande omkring mig i skogen.

20140518-154716.jpg
Hon är med mig hela tiden. I Villan och när jag åker in till stan på ärenden. Det här gör att vi har möjlighet att variera våra rastningsplatser.
Det har varit helt fantastiskt väder de senaste dagarna. Häromdagen gick vi en runda i Kalmarsundsparken. Oj, vad det är vackert där! Fåglarna kvittrar ikapp och stundvis låter det som man är mitt i djungeln!
image
En idyll ett stenkast från city.
image

Vi har hittat en ny runda i skogen ovanför där vi bor. Det håller på att frigöra för nya tomter mitt i skogen och plötsligt tar vägen slut. Det ser väldigt konstigt ut.
image
Här och där ligger staplat timmer som luktar ljuvligt. Jag tycker jättemycket om det här området men förstår egentligen inte varför. Det är något med ljuset…
image
Vid alldeles speciellt vacker björk har jag tagit två bilder vid två olika väder.
image
Blå himmel och grå himmel…
image
Känn doften…
image
Alice älskar att nosa omkring här.
När vi åker hem har de stängt av vägen för korna ska in och mjölkas…
image
Alice undrar vad det är som händer.
Kor, kor, kor. Och så några kor till på parad.
image
En dag var vi på Stensö friluftsområde och gick. Fullt med små söta vita blommor som jag inte vet vad de heter.
image
Imorgon för exakt tio år sedan gifte vi oss här, jag och Mats.
image
Vi satt en ett hav av de här blommorna och fotograferades.
Alice och jag håller oss till stigar nära vattnet och Kalmarsund. Hon är fullt upptagen av ljud och dofter från Fåglarna och vattnet.
Är tacksam för de här stunderna!
Tack älskade Alice!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*