Kreativt äventyr

Jag har i flera år velat åka till Louisiana i Danmark. Såg Facebookvän dela den utställning som nu pågår och kände att det hade varit roligt att se den.
Och som om hon hört min önskan så frågade Sofi i samma veva om jag ville hänga med henne!

Så idag har vi varit där! 😀 Så himla smidigt att köpa biljett med direkttåg från Kalmar C till Humlebæk. Vi kom fram tio minuter före öppning och det var redan kö.

image

Så lite småfrusna kom vi äntligen in.

image

Den stora utställningen handlade om japanska Yayoi Kusamas konstnärskap.
Vilt och galet.

image

Lägger in lite bilder och låter dem tala för sig själva. Det pumpiga…

image

…och gula…

image

Det röda …

image

Det galna…

image

Det färgglada…

image

Knasigt, färgglatt och självlysande…

image

Det ljusa och magiska…

image

Publikens prickiga bidrag…

image

De som berörde och gav mest inspiration för mig…

image

Och så lite annat från museet…

image

Vackert utomhus och häftig utsikt – trampolin mot ett stormande vatten…

image

Mäktigt…

image

Skulpturer överallt i trädgården och inomhus.

image

När det gäller Kusamas konstnärsskap kan jag inte låta bli att tänka på vad som ligger bakom all denna repetitiva konst. Alla dessa sydda utväxter (korvar, penisar?) Jösses vilket tålamod! Maniskt? Nödvändigt? Meditativt?
Alla dessa prickar…………………
Intressant. Kommer gärna tillbaka. Här är nog ljuvligt på våren.

18.12 skulle vi ta direkttåget från Humlebæk mot Kalmar. Isande vindar på perrongen och tåget var försenat. Danskarna verkar också ha tågproblem. Plötsligt var det tåget borttaget från alla skärmar!!! Det enda tåget som skulle gå till Kalmar!!! Ingen att fråga. Ingen information på skärmar eller i högtalare. Andra tåg kom och gick. Nästan bara Sofi och jag kvar på den kalla stationen. 19.15 gick det ett tåg till Växjö som vi hoppade på. Sofi skulle ju bara till Alvesta så hon skulle i alla fall komma hem. Men jag då? Ringde min barndomsvän Helen för att säkra en plan B. Jorå, jag fick låna hennes soffa i hennes övernattningslägenhet om jag blev avkastad i Växjö. Efter att jag varit mycket bestämd och lite arg fick jag konduktören att förstå att jag inte skulle acceptera det. Så tillslut fixade hon en buss. Vi var tydligen någea fler som skulle fortsätta till Kalmar.
Kvart över midnatt landade jag så småningom i sängen hemma.
Ett äventyr blev det – på många sätt!
Tack för en härlig, inspirerande och spännande dag Sofi!❤💜💛💙💚

image

Idag har Mats och jag pratat i radio Kalmar 🙂

image

KRAM Susan

4 reaktioner på ”Kreativt äventyr”

 1. Vilken häftig utställning på Lousiana! Jag har varit där två gånger i juni. Det var fantastiskt då med hela naturen och konsten utanför också. Min förra hund fick också tabletter på Nyårsafton och Valborg. Det är inte klokt att det ska vara så och att det ska smällas flera dagar. Föräldrarna är lika skyldiga för det är väl de som köper ut. Ha ett riktigt skönt 2016!

  1. Ja, Berit, förstår att det måste vara ljuvligt där vår och sommar! jag får åka tillbaka då 😀 Önskar dig God fortsättning på året! <3 Susan

 2. Stort TACK Susanne för din blogg!
  Och som avslutning på det här året tar du mig dessutom med på en fantastisk färgglad utställning i Louisianna (-jaa det känns faktiskt så)
  Önskar dig ett härligt gott nytt år!
  Maria

  1. Tack själv Maria! 😀 Vad roligt att du uppskattar min blogg och den härliga utställningen! God fortsättning – önskar dig ett fortsatt fint nytt år! <3 Susan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*